index

Terwijl sommigen verkozen de hoofdstad te ontvluchten, zijn zeven families opgesloten gebleven in een gebouw in het 11e arrondissement, 8 rue de l’humanité, waaronder een bistrohouder die een manier zoekt om open te blijven, een ambitieuze wetenschapper die het vaccin wil vinden en zich nooit meer zorgen hoeft te maken over urinetests, een hypochonder in paniek maar blij dat hij eindelijk gelijk heeft,…

1978. Didier Mathure, een briljante ruimtevaartingenieur, ziet zijn droom in rook opgaan wanneer zijn raket tijdens het opstijgen explodeert. Net toen hij dacht dat hij de bodem had bereikt, wordt hij overgeplaatst naar het hoofd van een UFO-onderzoeksbureau dat wordt geleid door een team dat werkelijk de indruk wekt op een andere planeet te wonen. Zijn missie: wetenschappelijke verklaringen vinden voor de waarnemingen van vliegende schotels die het gesprek van de dag zijn geworden. Een echte hel voor deze verstokte Cartesiaan die maar één idee voor ogen heeft: zo snel mogelijk wegwezen. Maar een buitengewone gebeurtenis zal zijn zekerheden verstoren en de deuren openen naar een wereld waar niets onmogelijk is.

Eliott, a naive young adventurer, goes to Guyana in search of the mysterious hidden Otopis. But he’ll soon find out that Otopis are not “noble savages”, they are jungle gangsters, led by the fierce Albertine.

A man rescues a mermaid in Paris and slowly falls in love with her.

De tiener Ada is woonachtig in Senegal en heeft een relatie met Suleiman. Op een dag verdwijnt hij spoorloos en spoelen de lichamen van zijn vrienden aan op stranden in Dakar. Ada wacht ongeduldig op nieuws omtrent het lot van Suleiman, maar wordt intussen tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een oudere man.

Kenza en Yaël zijn twee jonge Franse vrouwen. Ze sluiten zich aan bij een internationale brigade die samen met de Koerdische jagers vecht. Hun zoektocht kruist die van Zara, een overlevende Yezidi. Geboren uit zeer verschillende culturen, maar diep verenigd, genezen deze Zusters van de Wapens hun wonden door hun kracht en de angst bij hun tegenstanders te ontdekken.

De negentiende eeuw. Vidocq is berucht om zijn succesvolle ontsnappingen en ook in Toulon, waar hij een nieuwe straf uitzit, zegt hij zijn celmaatjes snel gedag. In Parijs poogt hij een rustig leventje te leiden tot hij wordt ingehaald door zijn verleden en hij beschuldigd wordt van een misdaad die hij niet heeft begaan. Vidocq krijgt zowel de autoriteiten als de onderwereld op zijn dak en moet de waarheid onthullen om zijn onschuld te bewijzen. Hiervoor moet hij samenwerken met de politie. Hij wordt chef van een groep oud-veroordeelden en heeft zo zijn eigen methodes om de criminaliteit in Parijs een halte toe te roepen.

The Shamer’s Daughter, Dina, with the magical power of compelling people to admit their most secret shame, must save her family with her newly found father. But he is a Blackmaster, with the power to make people see and believe things that aren’t true, so Dina must deal with having inherited this horrible power, while forging a relationship with a father she fears and mistrusts.